Najkrajší darček na Valentína - láska

Valentín je sviatok zaľúbených. Partneri po celom svete trávia tento deň vždy výnimočne, či už spoločnými aktivitami, romantickou večerou alebo obdarovaním sa darčekmi. Čo ak v čase Valentína však partnera nemáme alebo náš partner sviatok Valentína oslavovať nechce?

 

Deň sv. Valentína nie je len americkým komerčným sviatkom. Oslavuje sa už po stáročia. V minuloročnom blogu sme vám zhrnuli, ako tento sviatok vznikol, aj dôvody, prečo sa sv. Valentín stal patrónom všetkých zamilovaných. 

 

Sme radi, že slávenie tohto dňa sa dostalo aj k nám. Mnohí si ho síce spájajú s nákupom zbytočností “z lásky”, my ho však vnímame skôr ako príležitosť na vedomé prejavenie lásky. 

 

Nielen tej partnerskej, ale aj tej, ktorú cítime sami k sebe. :) Preto vám prinášame pár tipov, ako stráviť tento deň láskyplne, aj keď ho oslavujeme osamote.

 

Doprajte si kúpeľ 

Nájsť si čas na seba a zastaviť sa je jednou z najťažších úloh, ktoré večne presúvame na inokedy. Deň svätého Valentína je ideálnym časom konečne si dopriať oddych. Starajte sa o seba akoby ste sa sa starali o svoju najväčšiu lásku. :) Doprajte si soľ do kúpeľa, éterické oleje, príjemnú hudbu a sviečky. Veľa sviečok. :)

 

iStock-485450363

 

Prečítajte knihu 

Ruku na srdce. Koľko kníh ste už stihli tento rok prečítať? Určite nie toľko ako emailov. :) Zatvorte notebook, odložte telefón, vypnite televízor a užívajte si ticho. Uvarte si čaj, sadnite do kresla, zapáľte sviečky, vezmite obľúbenú knihu a zasnívajte sa do príbehu v nej.

 

book-g5cd11aa37_1920

 

Meditujte 

Možno máte pocit, že meditácia nie je pre každého. Že vám to nejde, že neviete ticho sedieť a už vôbec nie utíšiť myšlienky. Chce to však prax. Dajte tomu šancu! Hlavne sa na seba nehnevajte, keď to nepôjde na prvý pokus podľa vašich predstáv. 

PS: Nezabudnite pritom na aromaterapiu. Vôňa dokáže pri meditácii urobiť viac ako si myslíte.

 

iStock-1299679830

 

Tvorte 

Komu ničnerobenie nevonia, ten môže skúsiť tvoriť. Maľovanie, kreslenie, štrikovanie, šitie, pečenie.. aj to je spôsob meditácie, kedy vypneme hlavu a sústredíme sa len na proces kreovania. Nemusí ísť o žiadne umenie, jednoducho si užívajte činnosť, ktorá vás baví, tak ako to robia deti. Máme pre vás pár tipov - napr. výroba sviečok, včeloobalov či voskoviek.

 

iStock-1356341151

Len tak buďte :)

Možno nepotrebujete robiť vôbec nič. Len tak byť, oddychovať a rozjímať. Pustite si príjemnú hudbu, možno si pri nej zatancujete, možno napíšete pár viet do denníku a možno si len sadnete a vychutnáte svetlo sviečky

 

Veríme, že ak už strávite sviatok všetkých zaľúbených akokoľvek, príjemnú spoločnosť vám pri tom budú robiť naše sviečky Vonia. :)